Wednesday, March 19, 2008

Permohonan Jawatan Kadet Juruterbang.

Assalammualaikum dan salam rekreasi.

Minat nak mohon jawatan kadet juruterbang . Oklah...disebabkan ramai remaja dan pelajar Lepasan SPM dan STPM yang melawati blog ARP Jempol ini maka bangmir pun telah memuatkan laman - laman web permohonan secara online lanjutan pelajaran bagi memudahkan anda membuat rujukan. Bangmir juga memohon bantuan dan jasa baik anda sekiranya anda terlihat dan mengetahui laman - laman web yang boleh di kongsi bersama untuk rakan - rakan lepasan SPM dan STPM, anda bolehlah emailkan kepada bangmir di kembara_dca@yahoo.com . So bagi sesiapa yang berminat menjadi juruterbang MAS ( Malaysian Airlines System ) anda bolehlah pohon sekarang jawatan ini sebelum 30 April 2008, dengan menghantar resume anda kepada Malaysian Airlines System.

Antara syarat -syaratnya ialah
Berumur 18 - 26 tahun , lulus SPM dan mendapat 6 kepujian termasuk bahasa malaysia dan minimun 4B dalam matematik , fizik dan Bahasa inggeris. Tawaran ini juga di buka bagi pemegang Diploma dan ijazah( syarat diploma dan ijazah pun ada ) .Sesiapa yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut sila emailkan kepada bangmir untuk bangmir hantarkan maklumat detail jawatan tersebut okey sebab syarat - syarat dia bangmir tak larat nak tulis kat sini.

13 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum...
bangmir,boleh x bangmir senaraikan qualification yg dminta bagi menjadi kadet juruterbang bagi pemegang diploma...?

ARP Daerah Jempol said...

boleh tak jadi masalah.... Tapi bagi email u.Nanti bangmir forwardkan iklan itu ke email u.

Mohd Edeazry bin Hamzah said...

salam..abang amir..sowy tak dapat hadir kenduri hari tu..ada temuduga la...so macam maner kalau edi nak mohon jadik kedet nie..tapi mate edi kantoi...fizik tak ambil masa spm dan result edi dalam diploma boleh ke untuk pohon jawatan nie??DCA ada kosong tak??

Anonymous said...

a'kum
boleh x melkan iklan kadet juruterbang tu kat aizat_mustakim@yahoo.com

Anonymous said...

saLam w.B.t bangmir...
bole x tlg sent kt sY detail ttg kadet penerbangan MAS utk lpasan sPm dan cara2 utk memohon dgn lbih detail lg...

Anonymous said...

salam...
bangmir...sy nk thu dgn lbh detail ttg kadet MAS n cr memohon...
email sy...
ikhwanul_muslimin25@yahoo.co.uk

Anonymous said...

assalamualaikum...bang..saya berminat sgt nk jd pilot...sy still skola lg..dis year form 5...boleh x saya join kadet juruterbang nih..??..boleh x infom kt sye.??boleh x anta sms.??sbb sye jrang layari internet??017-6845798

Anonymous said...

assalamualaikum...bang..saya berminat sgt nk jd pilot...sy still skola lg..dis year form 5...boleh x saya join kadet juruterbang nih..??..boleh x infom kt sye.??bulat_wawa44@yahoo.com.my

Anonymous said...

assalamualaikum....bangmir...sy pon minat nk jd pilot...tpi xtaw klyakan die...this year sy fom 5...bley sy taw lbh detail ttg kadet penerbangan MAS utk lepasan SPM??? atau infomation len yg sy perlu taw....ley x infom sy kat orchid_girlz07@y.c....

Anonymous said...

HELOO.. SYA MEMERLUKAN SYARAT2 KEMASUKAN...boleh x infom kt sye.?? TOLONG HANTAR KE diomeradarniati@yahoo.com.... thx 4 information

Anonymous said...

salam bangmir....
bleh tlg gtau sy cmna nak dptknkn borang jawatan kadet juruterbang mas 2..?
nie emeil sy kiterekin_yunari@yahoo.com

Anonymous said...

salam bangmir....
bleh tlg gtau sy cmna nak dptknkn borang jawatan kadet juruterbang mas 2..?
nie emeil sy kiterekin_yunari@yahoo.com

Anonymous said...

salam boleh hantar kan syarat2 untuk menjadi pilot di email sye idamatelham@gmail.com sye perlukannya segera ye tq