Bermula Jun 2012 , Blog ini akan menceritakan Suka Duka Abang Amir bersama BerhuluCamp Jempol. Ini kerana bangmir sudah tidak terlibat dengan ARPRM kerana kesibukan di kem.

« Home | Borang Permohonan online IPTA & Maktab Perguruan 2... » | Sirkit Cabaran Mendaki Gunung Negeri Sembilan » | Awas ! Kami Sudah Kembali Aktif!!!!!! » | Mana Perginya Program2 Arprm Jempol? » | Lawatan Menteri Belia Dan Sukan ke Kuala Pilah » | Rakan Muda Macam Sama » | Xpdc Gunung Ledang & Gua Batu Maloi Cancel » | Perjumpaan Pertama 2008 » | Karnival Rakan Muda 2008 » | Selamat Tahun Baru 2008 » 

Wednesday, March 19, 2008 

Permohonan Jawatan Kadet Juruterbang.

Assalammualaikum dan salam rekreasi.

Minat nak mohon jawatan kadet juruterbang . Oklah...disebabkan ramai remaja dan pelajar Lepasan SPM dan STPM yang melawati blog ARP Jempol ini maka bangmir pun telah memuatkan laman - laman web permohonan secara online lanjutan pelajaran bagi memudahkan anda membuat rujukan. Bangmir juga memohon bantuan dan jasa baik anda sekiranya anda terlihat dan mengetahui laman - laman web yang boleh di kongsi bersama untuk rakan - rakan lepasan SPM dan STPM, anda bolehlah emailkan kepada bangmir di kembara_dca@yahoo.com . So bagi sesiapa yang berminat menjadi juruterbang MAS ( Malaysian Airlines System ) anda bolehlah pohon sekarang jawatan ini sebelum 30 April 2008, dengan menghantar resume anda kepada Malaysian Airlines System.

Antara syarat -syaratnya ialah
Berumur 18 - 26 tahun , lulus SPM dan mendapat 6 kepujian termasuk bahasa malaysia dan minimun 4B dalam matematik , fizik dan Bahasa inggeris. Tawaran ini juga di buka bagi pemegang Diploma dan ijazah( syarat diploma dan ijazah pun ada ) .Sesiapa yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut sila emailkan kepada bangmir untuk bangmir hantarkan maklumat detail jawatan tersebut okey sebab syarat - syarat dia bangmir tak larat nak tulis kat sini.

Labels:

assalamualaikum...
bangmir,boleh x bangmir senaraikan qualification yg dminta bagi menjadi kadet juruterbang bagi pemegang diploma...?

boleh tak jadi masalah.... Tapi bagi email u.Nanti bangmir forwardkan iklan itu ke email u.

salam..abang amir..sowy tak dapat hadir kenduri hari tu..ada temuduga la...so macam maner kalau edi nak mohon jadik kedet nie..tapi mate edi kantoi...fizik tak ambil masa spm dan result edi dalam diploma boleh ke untuk pohon jawatan nie??DCA ada kosong tak??

a'kum
boleh x melkan iklan kadet juruterbang tu kat aizat_mustakim@yahoo.com

saLam w.B.t bangmir...
bole x tlg sent kt sY detail ttg kadet penerbangan MAS utk lpasan sPm dan cara2 utk memohon dgn lbih detail lg...

salam...
bangmir...sy nk thu dgn lbh detail ttg kadet MAS n cr memohon...
email sy...
ikhwanul_muslimin25@yahoo.co.uk

assalamualaikum...bang..saya berminat sgt nk jd pilot...sy still skola lg..dis year form 5...boleh x saya join kadet juruterbang nih..??..boleh x infom kt sye.??boleh x anta sms.??sbb sye jrang layari internet??017-6845798

assalamualaikum...bang..saya berminat sgt nk jd pilot...sy still skola lg..dis year form 5...boleh x saya join kadet juruterbang nih..??..boleh x infom kt sye.??bulat_wawa44@yahoo.com.my

assalamualaikum....bangmir...sy pon minat nk jd pilot...tpi xtaw klyakan die...this year sy fom 5...bley sy taw lbh detail ttg kadet penerbangan MAS utk lepasan SPM??? atau infomation len yg sy perlu taw....ley x infom sy kat orchid_girlz07@y.c....

HELOO.. SYA MEMERLUKAN SYARAT2 KEMASUKAN...boleh x infom kt sye.?? TOLONG HANTAR KE diomeradarniati@yahoo.com.... thx 4 information

salam bangmir....
bleh tlg gtau sy cmna nak dptknkn borang jawatan kadet juruterbang mas 2..?
nie emeil sy kiterekin_yunari@yahoo.com

salam bangmir....
bleh tlg gtau sy cmna nak dptknkn borang jawatan kadet juruterbang mas 2..?
nie emeil sy kiterekin_yunari@yahoo.com

salam boleh hantar kan syarat2 untuk menjadi pilot di email sye idamatelham@gmail.com sye perlukannya segera ye tq

Post a Comment

Links to this post

Create a Link

Carilah apa saja di

Google

Siapa Kami

  • I'm ARP Daerah Jempol
  • From Kompleks Rakan Muda Daerah Jempol,Bandar Baru Serting Jempol, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Tel:012 3694057

BerhuluCamp - 2013

Jom Camping Di sini Ok

My profile

halaman utama

PATUT KLIK

Apa Itu ARPRM

  • Arp Rakan Muda
  • Syarat Untuk Arp
  • Tanya Mengenai Arprm
  • Rangkaian Kami Beb

  • Kementerian Belia & Sukan
  • KBS Nation's Sports Portal
  • Khidmat Negara
  • Jawatan Kosong SPA
  • First Sekolah Ada Golf
  • Blog Mesti Bangmir klik

  • Kem Lambaian Danau
  • Blog Edi
  • Blog SUARAMU
  • Ahadan Coach
  • Blog Solehpolysas
  • iklanremaja.com
  • Blog Bdk Jahat ARP
  • ARP SMKSJ
  • Blog Apis Rekreasi
  • Budak Stylo BBS
  • Shopping Online
  • Hiburan Remaja

  • Web Geng Camping
  • Mencari Kawan Sekolah
  • Dklpacat Adventure Team
  • Warga Camping ii
  • Gunung Online
  • Download Pelbagai Lagu
  • Download Lagu Nasyid
  • MintaK Apa Saja Lagu
  • Web FrIeNdStEr
  • Cerpen Novel Remaja
  • Pilihan Mak Nenek Radio
  • Laman Web Kak Atun PaLoNg
  • Saluran Filem Terkini Anda
  • Game Budak BBS
  • Slot Motivasi

  • Web Smart Study
  • Motivasi Fadzly Yusof
  • Magnet Diri
  • Blog Tengku Asmadi
  • Portal Tutor Utusan
  • Motivasi Dr Ismail Zain
  • Petua Study Smart
  • Tips Belajar
  • Tips Anak Pandai
  • Artikel Motivasi
  • Macam2 Motivasi
  • Nasihat Motivasi
  • Artikel Nasihat
  • Motivasi KakLinComel
  • Motivasi Tentang Cinta
  • Mutiara Hati
  • Motivasi Diri Shueqry
  • Lubuk Petua Warisan
  • Soal Jawab Bersama JAIS
  • Smartz Beb
  • Perintis Books
  • Pantun Puisi Sajak Remaja
  • Motivasi Keimanan
  • Master computer
  • Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Image Hosted by ImageShack.us
    Powered by Blogger
    and Blogger Templates

    JUMLAH PELAWAT

    Chit - Chat Bangmir

    website stats

    PEMBACA BERSAMA

    SMS & Ucapan Anda !

    Hubungi Mereka !

    Online Web Site Builder

    Sumber Maklumat

    • Berita Harian
    • Harian Metro
    • Kosmo
    • NSTP
    • Sinar Harian
    • Utusan