Bermula Jun 2012 , Blog ini akan menceritakan Suka Duka Abang Amir bersama BerhuluCamp Jempol. Ini kerana bangmir sudah tidak terlibat dengan ARPRM kerana kesibukan di kem.

Thursday, February 28, 2013 

SMK Senaling Kuala Pilah Tirai 2013


Alhamdulilah dan habis pun bulan Feb. Kejap jer rasanya. Dalam sibuk2 tu, lupa pula hari ini adalah last Feb 2013. Macam biasa, kalau bangmir tak menulis dalam blog ini, di mana lagi hendak di ceritakan. Mungkin blog ini, boleh dijadikan bahan bacaan apabila bangmir dah tua nanti. So semua pengalaman di kutip dan di sumbat ke dalam blog ini.
Berhulucamp pun sudah pun lepasi tarikh hari lahirnyer...emmmmmm tiada pun jamuan atau parti besar untuk meraikan ulang tahun Berhulucamp. Lagipun, buat masa ini, belum ada pencapaian yang perlu dibanggakan kerana kami masih dalam proses pembangunan dan penambah baik beberapa kemudahan di kem.Apapun bersyukur setakat hari ini, tiap minggu pasti ada klien...cuma yg ruginya, bangmir takdapat menghadiri semua program2 di kem.Nasib baik ada my partner abang hanip. So dia uruskan kem. Bulan nie...... cuma bangmir nak ceritakan pasal SMK Senaling. Kenapa ?.... Kerana SMK Senaling adalah pembuka tirai pada kategori sekolah yang masuk untuk tahun 2013. Sebelum ini, yang masuk kebanyakan semua budak U atau Kolej pengajian tinggi. So SMK Senaling Kuala Pilah telah dtng pada 23- 24 Feb untuk kursus Kem Kepimpinan Pengawas. Pakej kepimpinan pelajar ini adalah terbaik dihadiri oleh pengawas atau pemimpin.  Kali ini bangmir telah menggunakan khidmat our best facy paklong dan gadingan nya iaitu abang ady ADK. So program sure happy sebab ada paklong. Urusan masa, solat  dan disiplin akan di uruskan oleh abng edy manakala xtvt outdoor akan di uruskan oleh pak musa and team. Peserta tak ramai dalam 76 orang sahaja. Ada 6 orang guru terlibat sebagai pemerhati.
.
So mokasih diucapkan kepada Cikgu Mazuna kerana memilih kami untuk handle kursus ini. Kejap2 jer dia buat tempahan. Itupun nyaris2 x jadi sebab ada masalah katanya. Namun akhirnya JADI atas sokongan pengetua dan barisan jawatankuasa katanya.
Jadual program telah bangmir tukar agar ia lebih padat dengan input ilmu. Ini kerana mungkin di antara mereka baru menjadi pengawas so kenalah ajar ilmu2 kepimpinan. Apappun terima kasih pada staf2 berhulucamp seperti abang musa, Sabtu, Apak dan Kak Azura. Walaupun mereka kecil tapi besar khidmatnya pada kami. So kepada SMK Senaling , terima kasih kerana sudi ke Pusat Latihan dan Rekreasi Berhulucamp. Ada masa kita jumpa lagi ok.TQ VERY GOOD.

Thursday, January 10, 2013 

Selamat Datang 2013 - Berhulu Camp

Alhamdullilah syukur pada nikmat allah, bangmir dapat lagi bersama menulis dalam ruangan ini. Sudah 9 hari lepasnya sambutan tahun 2013. Apapun pada 4hb Januari 2013, UiTM Segamat telah membuka tirai persekolahan Berhulu Camp Jempol . Selepas itu, selang seharinya pula, kami menerima tetamu dari Jabatan Penilaian Daerah Jempol yang mengadakan Family Day diaorang. So Berhulu Camp kembali riuh rendah semula setelah bercuti hampir sebulan di penghujung tahun 2012 kerana proses pembersihan dan menaikkan taraf kemudahan yang ada di sini. UiTM segamat rasanya dah banyak kali datang ke sini. Malahan kursus kepimpinan tempoh hari ada juga peserta yang sama datang semula ke sini berkursus bersama kami lagi. Rasanya tak sampai 3 bulan diorang dah dtng ke sini semula. Mungkin sudah terpaksa ataupun terpilih , maka mereka berjumpa semula bangmir, haidil , abang hanip, Sabtu dan Apak. Dulu abang Musa dan Kak Zura tiada time tu. Tapi sekarang kami dah ada 2 staf tambahan yg memegang potfolio tersendiri.
.

Banyak benda hendak bangmir ceritakan bersama suka duka, bangmir bersama my partner abang Hanip dalam proses menguruskan pusat latihan dan rekreasi ini. Namun kami belajar dari banyak pengalaman yang kami kutip dari dulu lagi. Ia menguatkan kami untuk meneruskan impian kami berdua. Alhamdulilah, boleh di katakan semua rakan - rakan dekbet yang banyak membantu kami di kem tersebut seperti paklong, abang edy , abu, piloi, abang man , izat dan rakan - rakan lain. Terima kasih u all. Tanpa u all membantu, kami mungkin tidak akan sampai seperti hari ini. 

So pada mereka di sana yang masih tercari - cari tapak perkhemahan, pakej perkhemahan , atau ingin mengadakan kem motovasi , jom try di berhulu camp jempol ok. Bangmir dan rakan - rakan sentiasa menantikan kehadiran anda. Lain kali kita bercerita lagi ok. More detail . www.berhulucamp.blogspot.com .

Sunday, December 09, 2012 

Berhulu Camp - Satu Impian 2012

Alhamdullilah, maka tamatlah program - program di berhulucamp sepanjang 2012. Rasanya YCK - Yayasan Chow Kit Kuala Lumpur adalah last customer kami sebelum pusat latihan dan rekreasi ini, ditutup sementara disember ini bagi memberi laluan kerja - kerja baik pulih dan naik taraf  kemudahan di sini. 

Terima kasih pada abang hanip - My partner yang selalu berkerja kuat untuk menguruskan kem di kala bangmir tak dapat selalu berada  di berhulu camp. Tahun ini, juga kami sudah sedia menerima kekerapan tempahan disebabkan di kem , kami dah ada fasilitator tetap iaitu Paklong Nizam dan terbaru, kami dah ada Pak Musa yang stat kerja pada Oktober lepas. Beliau pun dah berhenti bekerja di Melaka dan sedia memberi sumbangan khidmatnya di sini. Kami juga dah ada Apak ( partime ) bagi membantu kerja2 Izat dan Sabtu. So rasanya tiada masalah untuk kami beroperasi sepenuhnya tahun depan 2013  berbanding tahun lepas. Kalau dulu, bila  nak terima tempahan mesti cek dulu sama ada bangmir atau abang hanip...ada cuti tak time klien dtng ke kem untuk berkursus. Kalau kami berdua x dapat bercuti maka kami akan tutup kem. Ingat dulu time bdk2 ARP Segamat datang. Kami terpaksa tutup kem tapi disebabkan diorang nak jugak dtng, maka kami serahkan kem tersebut untuk mereka berkursus. Kira tahun lepas just main2 jer bisnes.

Tahun ini,  bangmir, Berhulucamp dan juga team dekbet khususnya telah kehilangan sahabat yang sangt di sayangi iaitu Abang Fahmi. Emmmmm.....terlalu sedih untuk di ceritakan. Banyak kenangan kami bersama hampir 13 tahun dalam kerja - kerja sukarelawan dan perkhemahan. Kalau kau orang tak percaya, boleh cari  tulisan bangmir bersama arwah fahmi di blog ini. Banyak juga gambar kenangan beliau di blog ini. Untuk Fahmi. Terima kasih. Kem ini juga bermula dari Aruwah Fahmi dan Abu Ubaidah juga. Mereka berdualah yang banyak membantu membangun kem ini stat daripada O - Zero lagi. Sekarang banyak berubah.
So tahun 2013 ini, kami telah merancang menyediakan pelbagai pakej perkhemahan dan pakej motivasi yang menawarkan harga yang berpatutan pada semua pelanggan. Harap bangmir akan mendapat kawan dengan ramai lagi tahun depan. Ialah setiap kali  peserta datang ke kem, pasti kawan bangmir bertambah.
.

Harapan bangmir dan bang hanip  agar Berhulucamp akan di kenali ramai. Insyallah kami nak buat macam slogan Air Asia tu" Everyone Can Fly " Kalau di berhulucamp mungkin " Everybody Can Camp Here ". Terima kasih Abang Hanip.........Pada Aruwah Fahmi - Jasamu akan kami ingat sentiasa di Berhulucamp. Pada bekas staf yang kami sayangi - Bro Abu. Hai semenjak dapat kerja lain...jarang benar dah dtng ke sini yer...almaklumlah dah pandai bercinta....hehehe...

Monday, July 23, 2012 

Salam Ramadhan Daripada BerhuluCamp

Alhamdullilah....Sabtu lepas 21hb July 2012 kita dah mula berpuasa. Terlalu lama bangmir tidak menulis time2 ramadhan ni. Zaman dulu, masa aktif dengan Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda Jempol kalau bulan ramadhan ini, macam - macam cerita keluar dalam blog ini. Namun mungkin sekrang kesibukan tu, menyebabkan peranan nak menulis tu kurang atau erti senang MALAS. 

Oh ya minggu lepas sebelum Ramadhan, kami menerima 2 team iaitu Jumaat 13-15hb July adalah pelajar - pelajar dari UiTM Puncak Alam dan selang sehari tu 14 - 15hb July tu, geng JKM - Jab Kebajikan Masyarakat Jempol pula masuk. Bulan July sepatutnya memang kami tak ambik tempahan sebab abg hanip kerap berkursus jabatan pada hujung minggu manakala bangmir pula susah nak pohon cuti pada hujung minggu tambahan pula kem sedang dalam proses penyelenggaraan. Apapun disebabkan minggu tu, ada tempahan khas daripada JKK Kg Serting Ulu maka kami terimalah team lain masuk sekali iaitu UiTM Puncak Alam. So alhamdulilah semuanya berjalan lancar cuma bangmir belum sempat nak dapatkan gambar2 xtvt geng - geng Uitm.
So kesempatan ini, bangmir mewakili rakan - rakan BerhuluCamp Jempol ingin mengucapkan Salam Ramadhan dan selamat Berposo ya. 

Tuesday, June 19, 2012 

Berhulu Camp Jempol !!

Tanggal 19hb Jun 2012 Hari Selasa, maka bermulalah SATU detik, permulaan bangmir bersama BERHULUCAMP. Tarikh ini, akan bangmir dan Abang Hanip ingat sehingga akhir hayat. Sinilah bangmir bermula. Walaupun pahit manis terpaksa di harungi bersama Abang Hanip, Namun bangmir terpaksa teruskan jua. Terima kasih Izat ARP kerana sudi menjadi peneman walaupun ia payah untuk di ertikan. Tambahan pula hari itu , badan memang tak sihat di campur sakit perut tang pagi tu....he..he..he..
Apapun MISI  terpaksa diteruskan demi masa depan yang pasti baik hendaknya. Terima kasih pada semua yang berada semasa sesi soal jawab tu...hanya izat yang tahu betapa pahitnya kata - kata itu datang dari mulut seorang insan yang di cipta oleh allah. Apapun biarlah ia menjadi sejarah dan titik permulaan bangmir dan Abang Hanip di BerhuluCamp. Ia akan menjadi lakaran sejarah buat kami dalam mengharungi kehidupan yang adakalanya payah untuk di tafsirkan.
Kem latihan dan perkhemahan , pakej perkhemahan pelajar , pakej motivasi , tapak perkhemahan , pusat latihan dan kursus , kem motivasi , pakej pelajar sekolah , kem bina semangat , training centre ,kursus motivasi pelajar , pakej budjet pelajar ,

Friday, June 15, 2012 

Kem Kolej Komuniti Segamat 2

Semalam maka tamatlah program Kem Kolej Komuniti Segamat 2 yang berlangsung di Tapak Perkhemahan dan motivasi Berhulu Camp( BC ) Jempol bermula 11-13hb Jun 2012. Rasanya dalam 40 orang peserta dan di temani 14 orang cikgu opsss... pensyarah. Walaupun bangmir tak ada di kem semasa program berlangsung, namun perjalanan program dan urusan pentadbiran masih bangmir uruskan dari KL. Sorrylah tak dapat join sebab kerja. Apapun terima kasih pada my partner Abg Hanip yang selalu membantu menguruskan BC. 
Perjalanan Program diuruskan  sepenuhnya oleh pensyarah2 mereka cuma Berhulucamp handle bahagian Night Trekking dan Heavy Trekking. Bestnya semua peserta adalah lelaki dan pensyarah pula kebanyakkan adalah wanita. Nama program lupa pulak. Apa yang menarik di sini ialah mereka adalah team pertama yang telah sampai ke Air Terjun Level 2 Jeram Serting ulu. Ini kerana pakej ke Gua telah kami mansuhkan disebabkan Gua tidak boleh di masuki semenjak tahun lepas lagi. Sebelum ini, ada juga pakej heavy trekking tapi kami cuma alihkan agar ia lebih jauh dan mencabar tetapi tidak menghala ke Air Terjun level 2. Cuma kalau lite trekking, kami akan bawa ke Air Terjun Level 1 sahaja.  So tahniah pada mereka. Dulu pun orang Segamat juga yang pertama berjaya menawan Air Terjun Level 1 iaitu Sek. Palong Timur Segamat sebab cikgu diaorang dan anak2 murid mereka sangat bersemangat walaupun time tu hujan lebat. Hebat budak2 Sekolah Palong Timur Segamat. Pemerhatian yang bangmir nmpk, banyak team2 just sampai di pertengahan jalan sahaja sebelum sampai Level 1 kerana dah lewat petang atau terkejar masa utk majlis penutupan. So tahniahlah pada Kolej Komuniti Segamat 2 kerana anda adalah Team PERTAMA membuka tirai untuk trek tersebut. Terima kasih kepada Guide2 Pejabat Perhutanan Simpang Pertang kerana membantu menjayakan trek tersebut. 
( Pakej perkhemahan , Pakej motivasi pelajar , tapak perkhemahan , kem motivasi pelajar , 

Monday, June 11, 2012 

Bangmir Kembali Semula Berblog

Ya allah, ya tuhanku, terima kasih kerana kau izinkan aku hari ini untuk berblog semula setelah hampir  2 tahun, rasanya bangmir menghilangkan diri dalam dunia blog di sebabkan sibuk menguruskan beberapa - berapa laman web berbentuk bisnes. Hari ini 11hb Jun 2012, insyallah bangmir akan kembali menulis. Dah tua rasanya bangmir ini. Ialah dari umur muda semasa aktif dengan perkhemahan , Xpdc dan ARP , sekarang bangmir dah ada 2 orang anak. Rakan - rakan seperjuangan pula, ramai dah bersara. Mungkin di sebabkan kesibukan bersama family, hingga lupa bangmir kepada blog ini. Blog yang banyak mengajar bangmir erti dunia WEBSITE. 

Apapun blog ini, akan bangmir tukarkan bukan fokus kepada Dunia ARP atau Anugerah Remaja Perdana. Ini kerana dah lama sangat bangmir tak terlibat dengan dunia ARP lagi semenjak tahun 2008 lagi kerana sebab - sebab tertentu. Biarlah ia menjadi rahsia kami anak  beranak Dekbet Team yang aktif sedikit masa dahulu di Pejabat Belia dan Sukan Jempol NS. Blog ini akan bangmir fokuskan kepada dunia PERKHEMAHAN. Ialah dari tahun 1994 lagi sehingga hari ini ( sudah 18 tahun ), Xtvt itu tidak pernah bangmir tinggalkan walaupun dah ada anak 2. Ingatkan dah tua dah lupa bab camping ini. Tapi rupanya semakin tua semakin menjadi - jadi pula.He..he..he.. . Cuma cara camping bangmir dah berubah sikit.... So blog ini akan menceritakan segala suka duka peserta bangmir dan pengalaman bangmir di DUNIA BERHULU CAMP Jempol iaitu salah satu kem perkhemahan dan motivasi pelajar yang bangmir ciptakan bersama rakan bangmir iaitu Abg Hanip atau lebih dikenali Abang Dekbet. So bagi anda yang mencari kem perkhemahan pelajar ataupun ingin menganjurkan kem motivasi bolehlah melayari www.berhulucamp.blogspot.com . Semoga kita berjumpa lagi di lain arena ok.

Labels: , , ,

Friday, April 01, 2011 

Pakej Perkhemahan dan Motivasi

Adakah anda mencari Tapak Perkhemahan dan Kem Motivasi untuk menjalankan kursus , kem perkhemahan , kursus motivasi, perkhemahan pelajar dan kem badan beruniform. Jom apa kata kita ke BerhuluCamp Hutan Lipur Serting Ulu Jempol Negeri Sembilan. Rasailah keseronokan berkursus di sini. Kem ini berkonsepkan Outdoor dan rekreasi. Pelbagai kemudahan di sertakan. Pakej perkhemahan yang murah dan berpatutan di tawarkan untuk tahun 2011 ini malahan harga boleh di runding. Nak tahu lebih lanjut. mengenai berhulucamp Lawatilah laman web kami www.berhulucamp.blogspot.com . Tempah sekarang.


( Petikan Akhbar Sinar Harian 30 Mac 2011 mengenai BerhuluCamp )

Add Image

Monday, January 24, 2011 

Kem Lasak Arp = Pemimpin

Pada 28hb - 30hb Januari 2011 ini, ARP Jempol sudah kembali aktif. Sekian lama kami menyepi diri, sekarang kami dah start nak menyibuk semula di Jempol. So Thanks Pada Kapten Roslan Pegawai Belia dan Sukan Daerah Jempol yang baru kerana setuju buat program ini . Perancangan awal memang tiada tp di sebabkan ia seperti aktiviti - aktiviti biasa yang tiada dana




atau peruntukkan khas, so para jurulatih otai - otai ARP sanggup bagi sikit dana untuk menjayakan program ARP ini. Bezanya ia 3 hari 2 malam so tiadalah majlis pembukaan dan majlis penutup di sebabkan kami takda RM$$$ nak buat grand2....lagipun ia mcm xtvt biasa biasa jer yg kami buat tiap2 minggu tu sebelum ini tapi kali ini lama sikitlah.

He,,he,,he,, tapi kami dah biasa dan lali...selama ini pun kami buat prgram bole jer.. u all leh tengok kat blog ni ... takda pun bergantung sangat dengan duit peruntukkan. Yang penting program jalan dan budak2 sanggup keluar duit sendiri utk kos2 lain. Janji dia orang ada xtvt. Kami buat kerja pun just sukarela jer. Bila dah penat2 happy pula kalau tgk program berjaya.

So jumaat ini kita jumpa di Berhulu Camp. Salah satu tapak perkhemahan dan kem motivasi yang biasa menerima tamu2 ARP. Biasa kem ini akan support sikit belanja budak2 ARP Jempol ini - Sikit jer.. tapi alhamdullilah...lah.... Budak2 sekolah bandar baru serting SMKBBS dan SMKSJ standby ya. Kami open just utk form 2 jer. ...jumpa bangmir and team dekbet di sana nanti ok.

Labels: , , ,

Tuesday, January 11, 2011 

Tapak Perkhemahan , Pusat Rekreasi dan Kem Motivasi

Adakah anda mencari - cari Tapak perkhemahan, kem motivasi dan rekreasi untuk mengadakan program perkhemahan, kursus motivasi dan kem jatidiri pelajar. Jom ke Berhulu Camp Hutan Lipur Serting Ulu.

SELAMAT DATANG !

Kami mengalu - alukan kedatangan anda ke Pusat Latihan dan Rekreasi BERHULU CAMP di Jeram Serting Ulu Jempol Negeri Sembilan. Di sini kami menyediakan tapak perkhemahan , menganjurkan kem motivasi dan kecemerlangan pelajar serta di jadikan Pusat Latihan Rekreasi . BERHULU CAMP menakjubkan kerana di kelilingi suasana alam hutan semulajadi di tambah pula dengan adanya deruman jeram yang cantik lagi menyamankan. Tapak Perkhemahan BERHULU CAMP terletak 23KM daripada Pekan Batu Kikir dan 6KM daripada Pekan Simpang Pertang Jelebu Negeri Sembilan.Kem ini juga berhampiran dengan Pusat Penyelidikan Hutan Khatulistiwa ( FRIM ) yang tertua di dunia.Pelbagai kemudahan di sediakan bagi memudahkan anda menjalankan sebarang kursus malahan ia juga di buka untuk ada yang ingin bercuti atau pun ingin menganjurkan Hari Keluarga . BERHULU CAMP di uruskan oleh para jurulatih yang berpengalaman luas hampir 15 tahun dalam pelbagai program dan kursus untuk pelajar , belia mahupun golongan berkerjaya. Semoga anda berpuas hati dengan khidmat yang di berikan oleh kami. Jom jumpa di BERHULU CAMP.


More detail. Klik laman web kami di bawah

www.berhulucamp.blogspot.com

Sunday, April 04, 2010 

Jawatan Kadet Juruterbang

Hari ini, 4hb april 2010, Malaysian Airlines System telah membuka iklan Permohonan Jawatan Kadet Juruterbang . Pada remaja yang berminat memohon jawatan kadet juruterbang ini, mestilah berkelayakan seperti berikut. Anda bolehlah mendapatkan akhbar Hari Ahad 4/4/2010. Semua syarat - syarat ada di sertakan sekali. Rasanya tarikh tutup penyertaan jawatan Kadet Juruterbang ini adalah 14hb April 2010. So apa lagi, kalau berani nak cuba. Jomlah " Clear For Take OFF "

Malaysian citizen, age between 18 to 26 years old (as at date of application)

· Pass SPM or its equivalent qualification recognized by Malaysian Government with six (6) credits including Bahasa Malaysia and a minimum of B4 in Mathematics, Physics and English taken in one sitting.

Or

· Possess Diploma / Degree in Engineering or Science related disciplines with minimum CGPA 3.0 or above and six (6) credits with pass in Bahasa Malaysia in SPM taken in one sitting.

· Good command of Bahasa Malaysia and English both written and spoken

· Must be physically and mentally fit with good eyesight (visual acuity of at least 6/60 without optical aid, correctable to 6/6) and not colour blind.

· Minimum height 163 cm (5ft 4in).

- Successful candidates will be required to sign a bond with MAS -


Keterangan lanjut, bolehlah klik di laman web ini ok :
http://jobsearch.monster.com.my/searchresult.html?cid=110794;lan=1

Thursday, March 18, 2010 

Kem Interaktif ARPRM dan NYAA

( Sitting - Kak Ann, En. Mohd Azhari , Tan Jun Hong ( Officer NYAA ), Kenneth )

Alhamdullilah , maka berakhirnya Gold Interactive Camp ( ARPRM ) Malaysia bersama NYAA Singapore 2010 pada 11hb - 18hb March 2010 di Bukit Kiara Complex Kuala Lumpur and Kuala Tahan National Park, Pahang. Among this program, All members have to speak English. Oh.. my god. This is my first time, i have to conduct the programe with other country in the 7 days. It was too long. Normally 2-3 days. So peserta Malaysia pun kena ckap Inggeris. Bangmir masih ingat, di mana sehari sebelum para peserta singapore datang, Para peserta malaysia telah berkampung di Bukit Kiara.Di sini kami adakan seisi suai kenal dan budak2 ini, di minta MAAF! DIPAKSA untuk memperkenalkan diri dalam BI ( Bahasa Inggeris ). Ha..Ha..ha... maka berbuih dan bermacam2 lah grammer diaorang keluar. Almaklumlah nak jaga hati kawan - kawan dari singapore nanti. Takut diaorang tak paham pula kalau program tu budak2 ayik bercakap dalam BM. Bangmir selaku Ketua dan jurulatih pun terpaksa cakap orang putih semasa seisi taklimat dan aktiviti, maka macam - macam grammer pelik keluar daripada mulut bangmir. Sorry yer.. Diaorang siap panggil bangmir principals lagi. Pasal ya?....

Bangmir juga ucapkan terima kasih kepada orang kuat ARP Malaysia iaitu Puan Siti Mariam dan Kak Ann kerana tanpa diaorang kem ini mungkin tidak dapat diadakan. Kali ini juga bangmir dapat bersama - sama menjadi jurulatih dengan 2 orang pemegang EMas ARP Malaysia 2009 iaitu Abang Ravi dan Abang Suhail. Bestnya.

En. Mohd Azhari Bin Mohammad iaitu Pengarah Cawangan Rakan Muda Malaysia juga telah menyertai kami di Taman Negara. Tak sangka pulak, beliau sanggup menemani kami setiap aktiviti di jalankan. Orangnya juga adalah minat dengan rekreasi. Sungguh bertuah kami. Oh ya sepanjang program di Taman Negara, ada 2 orang doktor paling setia telah bersama kami sepanjang 4 hari itu. Wow! first time bangmir dapat bekerja bersama dengan doktor. Lebih - lebih lagi minat pulak dengan rekreasi. Sanggup duduk dengan kami dalam hutan malahan join semua aktiviti2 di Taman Negara siang dan malam. Mereka ialah Dr. Eshamsol Kamar ( hospital Temerloh ) dan Dr. Ramli Ibrahim. Tak sangka pulak diorang ini orang rekreasi. Sempoi jer nampak. Thanks juga pada Agent Azreen daripada department.... As a Safety Backup for 8 days 25 hours. Thanks sebab best kerja dengan tuan. Sorry tuan sebab tak senteri malam... he..he. he... . Oklah panjang sangat dah ini. T bangmir akan story2 lain pula ok. Jumpa lagi.

Abang Reza. Jangan lupa gambar load banyak2 yer. !!. More picture u can see it at my Facebook ok. For Singapore Members. Bangmir will miss you ok. Next time i story again. Thanks Very Good. he..he..he... CLICK HERE FOR JOIN FACEBOOK NYAA - ARPRM MALAYSIA -

.

Tuesday, March 09, 2010 

Kem Interaktif ARPRM


Assalamualaikum dan salam Rakan Muda.....

APa khabar kepada semua warga Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda Malaysia. Harap semua pemegang2 pingat Gangsa, Perak dan Emas telahpun berusaha untuk menghabiskan komponen - komponen yang telah di tetapkan mengikut syarat pingat. Bagi mereka yang sedang buat pingat Emas, jangan pulak berhenti sekerat jalan pula ya. Rugi nanti.

Oh ya, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia akan menganjurkan satu Kem Interaktif Peserta Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda ( ARPRM ) bersama National Youth Achievement Award Singapura ( NYAA ) Tahap Emas pada 11hb - 18hb MAc 2010 di Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara Kuala Lumpur dan Taman Negara Kuala Tahan Pahang.

Tujuan kem ini diadakan adalah untuk menyuntik semangat para peserta ARPRM iaitu cabang Anugerah Antarabangsa The International Award For YOung People pada tahap Emas di seluruh negara untuk mempelajari serta berkongsi praktis terbaik daripada negara jiran Singapura kerana kejayaan mereka melaksanakan program The International Award For Yong People sejak tahun 1992 dengan jumlah penyertaan melebihi 178,000 orang dan dapat menubuhakan Gold Award Holder Association ( GAHA ) dengan ahli seramai 1,200 orang.

Bagi sesiapa terlibat dengan program ini, bangmir ucapkan tahniah kerana anda akan dapat mengenali rakan - rakan remaja dari singapura pula. So ambil kesempatan ini untuk bertukar - tukar pendapat dan pengalaman di samping berkongsi cerita bersama mereka. Kepada members2 dari singapura yang akan hadir pada program tersebut , bangmir ucapakan selamat datang ke Malaysia dan nikmatilah keindahan berkhemah di hutan Malaysia . Amboi best dan syokkkkknyerrrrrrr........

Monday, March 01, 2010 

Apa Pendapat Anda?


Bubar Kelab Rakan Muda dan programnya sekali?

Banyak betul reaksi dan pendapat daripada para remaja mengenai keratan akhbar di atas. Kebanyakan mereka sangat sayangkan Kelab Rakan Muda ini. Mungkin ada sebab mereka berkata begitu. Kalau Anugerah Remaja Perdana ( ARP ) dah berusia 18 tahun mungkin Program Rakan Muda dah lebih 18 tahun kot. Itu pun kalau tak silap bangmirlah sekiranya nak di kira sama dengan pelancaran ARP pada 5hb Mei 1992 di Ipoh Perak semasa Perhimpunan Hari Belia 1992 oleh Dato Seri Dr Mahathir.

Survey yang dibuat memang remaja ada ulasan tersendiri tentang petikan akhbar tersebut. Ada yang panas, ada yang sejuk, ada yang membina, ada yang cooll jer, ada yang ala kadar nak tak nak jer dan macam - macam lagi lah. Orang muda biasalah . Manjang berapi jer. Kalau u all tak percaya, cuba cari dan survey blog2 yang memberi pendapat tentang kenyataan ini. Apa pula pendapat anda ya. Any komen?. Bangmir perlukan KOMEN ANDA JUGA .Nak tulis komen.
Sila klik di sini "

Harap sertakan Nama atau Nama Pena / samaran anda Ya apabila beri komen.

He..he..he.... bangmir tak cakap apa - apa sebab bangmir dah lewat 30an. Nanti kena belasah pulak sebab beri komen panas. Apapun secara peribadi, bangmir masih sayangkan Rakan Muda. Bayangkan kalau Rakan Muda tiada dulu..... hemmmm entahlah...bagaimana persatuan2 boleh wujud dan di gerakkan. Ironinya remaja dan belia berpesatuan asalnya adalah dari Rakan Muda juga. Rakan Mudalah yang mengajar mereka semua itu termasuklah bangmir yang menerima manafaat di atas kewujudan Rakan Muda itu. Kami bekerja secara SUKARELAWAN tanpa mengharapkan RM$$$$ dan sebarang habuan. Kepuasannya tidak dapat di balas dengan wang ringgit.

Remaja dah pandai bersuara!!! Apapun nasihat bangmir, Janganlah sebab nila jatuh ke besen, habis baju kena cuci balik...... Renung - renungkanlah... Selamat Beramal....

Untuk baca komen para pembaca. Sila klik di Comment bawah sini

Labels:

Sunday, February 21, 2010 

Lama tak menulis ARP

Free Image Hosting At ImageCows.Net
Assalamualaikum....

Kepada semua para pembaca blog Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda NS. Lama sangat bangmir tidak menulis di blog ini. Bukan malas nak coretkan tetapi tiada program atau xtvt yang boleh bangmir lakarkan di blog berharga buat bangmir ini. Bangmir pun tak tahu apa nak tuliskan... Payah pulak nak buat cerita sekarang... macam kaku pulak. pelik! pelik! pelik!

Maafkan kami.
Kami di Jempol, nampaknya ARP seperti " Biskut Yang Di Rendam, Bila Dah Lembut......" Apapun bangmir dan rakan - rakan Team Dekbet tidak pernah hilang semangat dalam meneruskan perjuangan SUKARELAWAN dalam membantu remaja. Itulah semangat juang kami. Ia tidak akan padam buat selamanya. Jangan kata ALA..... dah tua....lama2 hilanglah semangat tu... OPsss sorry beb. Jangan sangka kami begitu. Hati ini sangat rindukan suasana - suasana camping, suasana hutan , suasana kegelapan malam di hutan , suasana jeram dan air terjun , suasana hiruk pikuk peserta, suasana riuh rendah peserta serta gelak ketawanya dan paling kami rindukan ialah SUARA - SUARA budak2 ARP!!!!.

Mana pergi semua itu ya.... Itu semua kenangan kami. Tak pernah secalit pun ia padam di hati bernyawa ini. Merekalah kawan - kawan bangmir dan team dekbet. Rindunya kami pada u all. Terima kasih buat anda kerana mencipta kenangan buat bangmir dan rakan - rakan. Insyallah kami akan bangun semula. Cuma tunggu dan nantikan kemunculan kami semula. Doa anda kami perlukan...... bukan untuk seketika tetapi buat selamanya.....

Yang Benar
bangmir
Penulis blog...

Labels:

Thursday, January 07, 2010 

Tahniah SMKSJ

Pada 24 Disember, 2009, seramai 25 orang arp smksj telah memperolehi anugerah Perak yang diadakan di Kompleks Belia dan Sukan Kuala Pilah. Pihak Badan Operasi ARP Jempol mengucapkan syabas dan tahniah diatas kejayaan anda. Bangmir tumpang gembira atas usaha anda itu. Terima kasih kerana anda wakil Jempol. Nak tahu lebih lanjut lawati blog Arp SMKSJ ok.

Tuesday, December 22, 2009 

Kem Belia 1 Malaysia Jempol

Justify FullAlhamdullilah, dapat juga Gerakan Belia Wawasan Batu Kikir mengadakan Kem tersebut. Kem anjuran bersama Jabatan Belia Dan Sukan Negeri Sembilan ini, telah di hadiri seramai 40 orang. Ia di kuatkan lagi dengan 4 orang jurulatih dari Team Dekbet. Apa lagi, kem tu jadi syoklah. Apapun suasana manjang hujan jer, telah membataskan pergerakkan program. Banyak masa, kami habiskan di dalam kelas sahaja. Kepada para belia dan beliawanis jempol yang telah menghadiri Kem tersebut, syabas kami ucapkan. Sure you all teringat2 suasana kedamaian kem kan.... So jangan lupa matlamat dan tugas kita ok. Oh ya.... nak tengok gambar- gambar program, jangan lupa selalulah jenguk blog ARP ini. Mungkin Before Sabtu, bangmir dah upload gambar2 dan cerita2 kauorang di sana. Sapa - sapa nak kongsi pengalaman untuk di ceritakan di sini, sangat bangmir alu - alukan. Emailkan kepada bangmir ok. Salam 1 malaysia dari bangmir dan Team Dekbet

Labels:

Carilah apa saja di

Google

Siapa Kami

  • I'm ARP Daerah Jempol
  • From Kompleks Rakan Muda Daerah Jempol,Bandar Baru Serting Jempol, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Tel:012 3694057

BerhuluCamp - 2013

Jom Camping Di sini Ok

My profile

halaman utama

PATUT KLIK

Apa Itu ARPRM

  • Arp Rakan Muda
  • Syarat Untuk Arp
  • Tanya Mengenai Arprm
  • Rangkaian Kami Beb

  • Kementerian Belia & Sukan
  • KBS Nation's Sports Portal
  • Khidmat Negara
  • Jawatan Kosong SPA
  • First Sekolah Ada Golf
  • Blog Mesti Bangmir klik

  • Kem Lambaian Danau
  • Blog Edi
  • Blog SUARAMU
  • Ahadan Coach
  • Blog Solehpolysas
  • iklanremaja.com
  • Blog Bdk Jahat ARP
  • ARP SMKSJ
  • Blog Apis Rekreasi
  • Budak Stylo BBS
  • Shopping Online
  • Hiburan Remaja

  • Web Geng Camping
  • Mencari Kawan Sekolah
  • Dklpacat Adventure Team
  • Warga Camping ii
  • Gunung Online
  • Download Pelbagai Lagu
  • Download Lagu Nasyid
  • MintaK Apa Saja Lagu
  • Web FrIeNdStEr
  • Cerpen Novel Remaja
  • Pilihan Mak Nenek Radio
  • Laman Web Kak Atun PaLoNg
  • Saluran Filem Terkini Anda
  • Game Budak BBS
  • Slot Motivasi

  • Web Smart Study
  • Motivasi Fadzly Yusof
  • Magnet Diri
  • Blog Tengku Asmadi
  • Portal Tutor Utusan
  • Motivasi Dr Ismail Zain
  • Petua Study Smart
  • Tips Belajar
  • Tips Anak Pandai
  • Artikel Motivasi
  • Macam2 Motivasi
  • Nasihat Motivasi
  • Artikel Nasihat
  • Motivasi KakLinComel
  • Motivasi Tentang Cinta
  • Mutiara Hati
  • Motivasi Diri Shueqry
  • Lubuk Petua Warisan
  • Soal Jawab Bersama JAIS
  • Smartz Beb
  • Perintis Books
  • Pantun Puisi Sajak Remaja
  • Motivasi Keimanan
  • Master computer
  • Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Image Hosted by ImageShack.us
    Powered by Blogger
    and Blogger Templates

    JUMLAH PELAWAT

    Chit - Chat Bangmir

    website stats

    PEMBACA BERSAMA

    SMS & Ucapan Anda !

    Hubungi Mereka !

    Online Web Site Builder

    Sumber Maklumat

    • Berita Harian
    • Harian Metro
    • Kosmo
    • NSTP
    • Sinar Harian
    • Utusan